Cacao Ceremonie

UNDER CONSTRUCTION

CACAO CEREMONIE

Wat brengt een cacao ceremonie jou? 

Het gebruik van Cacao is oeroud, van oudsher werd het gebruikt in rituelen en ceremonies. O.a. bij rites van “passage” zoals geboortes, trouwerijen, en bijvoorbeeld overlijden. Daarnaast werd het gebruikt om hun hoge voedingswaarde, voor heling en als eenheid voor ruilhandel en om te offeren aan de Goden. De Cacao ceremonies zoals deze in de huidige tijd bestaan hebben een totaal andere/eigen vorm en hebben geen oorsprong in een bepaalde traditie.

ONS AANBOD

HERKOMST

Cacao komt van de Theobroma Cacao boom, Theo = God en broma = voeding. ‘Voedsel van de Goden‘ 100% pure ceremoniële Cacao heeft veel voedingsstoffen die impact hebben op je hele lichaam. Cacao is een plantmedicijn en wanneer je er mee werkt, ben je in contact met de multidimensionale spirit van Cacao en kun je in dieper contact komen met je eigen Goddelijke bron.
Cacao is een weldaad voor lichaam en ziel, het brengt ons op een zachte maar heldere manier naar binnen. Het opent kanalen en energetisch systeem en het opent het hart. Door in contact te treden met de spirit van Cacao kun je op zielsniveau communiceren met jezelf. Het brengt je bij de stukken die voor dit moment belangrijk zijn, de Spirit ontmoet je op de plek waar jij bent. 

READ MORE

DE ERVARING

Cacao is een entheogeen, dit betekent “afkomstig van de God(in) in onszelf”. Het is een diepe persoonlijke ervaring, die voor iedereen weer anders zal zijn. Het wordt ook wel ‘voedsel van de verschuiving…’ genoemd door Keith “the Chocolate Shaman”. Verandering/verschuiving in bewustzijn/waarneming, het kan een diepe transformerende ervaring zijn. Cacao kan ook zachtjes onderbewuste overtuigingen of onbewuste schaduwaspecten aan de oppervlakte brengen en nodigt je uit om het er te laten zijn en het aan te kijken. Cacao staat bekend als een medicijn van het hart dat een nieuwe diepte van de menselijke verbinding opent.

READ MORE

DE REIS

Cacao is psycho actief en niet psychadelisch (zoals andere soorten plantmedicijn). Ze nodigt je uit om mee op reis te gaan, de intensiteit en diepte van je reis hangt af van waar je staat in je persoonlijke ontwikkeling, je intentie en hoe het op het moment van ceremonie met je gaat. Cacao opent een deur, maar duwt je er niet doorheen.

READ MORE

SPIRIT VAN CACAO

De spirit van Cacao nodigt je uit wanneer je dit leest, voel je de roep dan ben je welkom om vrijblijvend in gesprek te gaan met mij om te kijken wat goed is voor jou. Voor de ceremonies zijn er verschillende mogelijkheden, in een (kleine) groep maar ook persoonlijke ceremonies. Cacao brengt je in een fijne flow, je kunt het ook prima combineren met creativiteit, meditatie, yoga of elke andere vorm van zelfexpressie. Kijk eens op de agenda wat er op de planning staat, misschien zit daar iets bij, of we maken een ceremonie speciaal voor jou.

READ MORE

CACAO STAAT OOK WEL BEKEND ALS MEDICIJN VOOR EMBODIMENT

CACAO STAAT OOK WEL BEKEND ALS MEDICIJN VOOR EMBODIMENT

VERBINDING

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daar waar deze verbinding verstoord is kunnen we niet ‘aanwezig’ zijn in ons lichaam. Dit kan vele gevolgen hebben, angst, depressie, gevoel van afgesloten zijn, lusteloos, onrustig om er een aantal te noemen. In de reguliere zorg wordt geprobeerd dit met medicijnen te reguleren, we zijn dan meer bezig met het bestrijden van symptomen.

learn more

HELING

Je kunt ook andere, meer natuurlijke, manieren vinden om te helen. Om van binnenuit te helen, zodat er ook echt verandering in je systeem plaats vindt. Het kost soms behoorlijk veel tijd om volledig aanwezig te kunnen zijn in je lichaam. Cacao is een mooie begeleider bij dit proces… 

learn more

AANWEZIGHEID

Cacao zorgt er namelijk voor dat je naar je krachtcentrum wordt gebracht en weer in contact komt met je lichaam. Je voelt je aanwezig in je kern van je lichaam, in je stilte ruimte, totale embodiment…

learn more
WAT DOET CACAO?

Wat doet Cacao?

Cacao doet dit alles terwijl het een zachte staat van euforie creëert wat alles gemakkelijker, helderder en leuker maakt!

ENERGIEBOOST

• Geeft een aanhoudende boost van energie, zonder de onvermijdelijke crash die je voelt na het drinken van bijvoorbeeld koffie.
• Bevat neuro-transmitters welke een bevorderend effect hebben op je stemming, het brengt meer vreugde, liefde en verbondenheid.

FOCUS

• Het bevat een hoog gehalte Magnesium, wat zorgt voor meer focus en is daarnaast gunstig voor de functie van het hart, het werkt ontspannend voor de bloedvaten.

EMBODIMENT

Het brengt je in je lichaam (embodiment) en zorgt voor groter gemak om zelf gecreëerde beperkingen en emotionele blokkades te identificeren.

VERDIEPING

Brengt verdieping en verbetering van spirituele en creatieve uitingen zoals yoga, meditatie, schrijven, schilderen, dans, muziek, etc.